Checkbox

Адвокатско дружество „Владимиров Кискинов“ в сътрудничество с BloombergTV Bulgaria води рубриката Checkbox, в която нашият екип разглежда тенденциите на енергийните пазари, ИТ сектора и актуални изменения в нормативната уредба в България.

В рубриката ни Checkbox по BloombergTV нашият екип представя актуални теми от действащото законодателство в България и свързаните с тях предизвикателства. С оглед доверието в нашия екип от пазарните участници на енергийните пазари, вече траниционно във всеки епизон правим и преглед на тенденциите на пазара с информация, която ни подават енергийните компании.

Всички епизоди на рубриката можете да видите ТУК.

Цените на енергийните фючърси за доставка през първото тримесечие на другата година са нещо, което се вижда много рядко, тъй като те са по-ниски отколкото за цялата 2020 г., а обикновено годината започва с по-високи цени. Това заяви адв. Николай Кискинов, управляващ съдружник във „Владимиров Кискинов“, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„В последните дни забелязваме интересни движения на енергийните пазари в нашия регион заради стартирането на пазара за ден напред в Гърция“, каза гостът.

„Гръцкият пазар за ден напред беше дългоочакван и стартирането му създава добри възможности. Заради добрите връзки с Италия двата пазара могат да се обединят и в последствия и България да се присъедини“.

„Много интересни са фючърсите сега, при които се забелязва спад, основно заради новото затваряне и възобновяемите източници, които натискат цените надолу“, обясни Кискинов.

„Пазарите вече отчитат пандемията като нещо, което ги съпътства и очаквам тя да не оказва голямо влияние върху цените в бъдеще“.

„Газовият пазар вероятно ще претъпи метаморфоза, тъй като сега той е много наводнен, но голяма част от производителите са фалирали и когато търсенето се възстанови, участниците на пазара очакват слаб дефицит“, каза Кискинов.

Повече по темата вижте във видео материала.

Контакти

+ 359 2 988 18 28 lawyers@vladimirov-kiskinov.eu

София, ул. Найден Геров No 6, ет. 4, офис 7

Изпратете ни запитване

Моля, попълнете всички полета във формата. Благодарим ви!